De locatie

industrieel design en een natuurlijk interieur

Unieke eventlocatie in een voormalige pralinefabriek.

Fabriek 61 ligt op een boogscheut van Antwerpen (Ranst) in een groene en rustige omgeving.

Deze unieke eventlocatie in een voormalige pralinefabriek toont een verrassende mix van industrieel design en een natuurlijk interieur.

Je kan Fabriek 61 huren voor fotoshoots en verschillende bedrijfsevenementen voor compacte gezelschappen: seminaries, private dinings, bedrijfsfeesten, productvoorstellingen, vergaderingen, fotoshoots, noem maar op.

De bezielers Dries & Liesbeth creëerden geen ‘clean white cube’ of een steriele galerij, maar een pand waar karakter, puurheid, eenvoud en authenticiteit primeert. Natuurlijke materialen geven de bezoeker rust en het gevoel thuis te zijn.

Fabriek 61 is dan ook een event locatie met de focus op schoonheid, samenzijn en authenticiteit. De verschillende ruimtes ademen kunst en design, waarbij alles tot in detail is uitgewerkt, en elke ruimte zijn eigen sfeer en warmte uitstraalt. Van de galerieruimte tot het gastentoilet : alles klopt.

Alle meubels, objecten en merken zijn zorgvuldig door Liesbeth en Dries geselecteerd, ze volgen hierbij steeds hun buikgevoel en zijn niet vatbaar voor trends.

Contacteer Fabriek 61

  • 18 personen capaciteit binnen
  • 18 personen capaciteit buiten
  • 6 parkeerplaatsen vooraan

Ontdek de verschillende ruimtes van Fabriek 61

1. Inkom

Een streling voor het oog.

Bezoekers worden verwelkomd in de ruime inkomhal met zicht op de tuin. Deze inkom doet tevens dienst als galerij ruimte en vestiaire, waarbij de hoge blokdeuren zorgen voor een minimalistische look.

Het oude kapblok van de oude praline fabriek kreeg hier een ereplaats aan de inkom, als stille getuige van het rijke verleden van het pand.

Comfort staat bij ons hoog bovenaan het lijstje. Alle meubels en kunstwerken zijn een streling voor het oog en zorgen bovendien voor een serene, huiselijke atmosfeer.

Fabriek 61 beschikt eveneens over een aparte toilet- en afwasruimte.

2. Vergaderruimte

Vergaderen in Fabriek 61?

Vanuit de inkomhal kom je terecht in de vergaderruimte met erker en zicht op de voortuin van de woning. Deze ruimte met kelderluik in smeedwerk geeft vervolgens uit op de lounge.

De opstelling van de vergaderzaal is flexibel en biedt verschillende mogelijkheden. Indien gewenst kunnen hier onder meer tafels, stoelen, een projectiescherm of whiteboard voorzien worden.

3. Lounge

Kom tot rust in de lounge.

Kom volledig tot rust in deze gezellig ingerichte ruimte met hoge plafonds en een comfortabel salon.

Eyecatcher in de lounge is een collage in bakelieten pralinevormen. De eigenaars vonden deze mallen van de voormalige pralinefabriek in de grond tijdens de tuinwerken.

Deze sfeervolle ruimte is tevens geschikt als werklounge of aparte zithoek tijdens je event.

4. cosy diner room

Gezellig open keuken met eetplaats.

Het hart van Fabriek 61 is de gezellige open keuken met eetplaats en koffiezone met de authentieke, Italiaanse espressomachine. In Fabriek 61 serveren we heerlijke koffie met bonen van het Antwerpse Cross Roast, een ambachtelijke koffiebranderij die bekendstaat om hun unieke koffiebonen in verschillende aroma’s en brandingen.

Deze donker geschilderde ruimte in ruwe kalkverf heeft een ronde eettafel en opvallende luster, en biedt eveneens ruimte om te dineren in een stijlvol kader.

5. de veranda

Talloze mogelijkheden.

Zin in een feest waar zakenpartners, vrienden of familie aan één lange tafel kunnen aanschuiven en genieten van een brunch, lunch of vijf-gangen menu? Of een lezing met projectie op de muur? De veranda biedt talloze mogelijkheden. Bovendien kan deze ruimte verduisterd worden voor projecties tijdens seminaries en lezingen. Deze grote ruimte met hoog, industriële plafond, open keuken en grote ramen is een pareltje en biedt verschillende mogelijkheden in opstelling.

Iets specifieks in gedachten? Graag bespreken we samen alle verschillende mogelijkheden.

6. de tuin

Een oase van rust.

Bij Fabriek 61 word je omringd door een groene tuin die zich perfect leent voor een receptie, gezellige lunch of om heerlijk te tafelen in grote groep. Vanuit de veranda wandel je via het terras de tuin in, en ontdek je de landelijke rust van het pand en zijn achtertuin, mooi in elk seizoen. Bij goed weer wordt het terras aangekleed met een zithoek, 2 grote zwarte parasols en statafels gemaakt uit smeedwerk en steigerhout. De sfeervolle zonneterrassen en gezellig verlichte hoekjes creëren een oase van rust en nodigen je uit om je onder te dompelen in een bad van genoeglijkheid.

Graag nodigen we je dan ook uit om bij ons langs te komen, zodat we je alle ruimtes kunnen laten zien en je zelf de bijzondere eigenheid van Fabriek 61 kan ervaren.

Fabriek 61 huren voor uw
volgende bedrijfsevenement?

Contacteer ons