Events

industrieel design en een natuurlijk interieur

Unieke eventlocatie in een voormaliige pralinefabriek.

Fabriek 61 ligt op een boogscheut van Antwerpen (Ranst) in een groene en rustige omgeving.

Deze eventlocatie in een voormalige pralinefabriek toont een verrassende mix van industrieel design en een natuurlijk interieur.

Je kan Fabriek 61 huren voor fotoshoots en verschillende evenementen: babyborrels, trouwrecepties, koffietafels, productvoorstellingen, vergaderingen, fotoshoots, noem maar op.

De bezielers Dries & Liesbeth creëerden geen ‘clean white cube’ of een steriele galerij, maar een pand waar karakter, puurheid, eenvoud en authenticiteit primeert. Natuurlijke materialen geven de bezoeker rust en het gevoel thuis te zijn. Dit deden ze niet alleen, maar in samenwerking met architecte Isabelle Maes.

Men ontdekt harmonieuze, licht gevulde ruimtes die inspireren. De voorliefde voor eenvoud trekt zich door in de keuze van de gebruikte materialen.

Fabriek 61 is een pand met contrasten: lichte ruimtes met grote glaspartijen in combinatie met dramatisch donkere ruimtes en geschilderde ruwe kalkverf. Voor de inrichting van het pand werkten Dries en Liesbeth samen met Belgische merken.

Contacteer Fabriek 61

  • 48 personen capaciteit binnen
  • 153 m2 oppervlakte
  • 6 parkeerplaatsen vooraan

Ontdek de verschillende ruimtes van Fabriek 61

1. Inkom

Een streling voor het oog.

Bezoekers worden verwelkomd in de ruime inkomhal met zicht op de tuin. Deze inkom doet tevens dienst als galerijruimte en vestiaire. De oude kapblok hoort bij de geschiedenis van het pand. Deze werd vanonder het stof gehaald en kreeg een ereplaats aan de inkom.

Comfort staat bij de eigenaars bovenaan hun lijstje. De meubels en kunstwerken zijn een streling voor het esthetische oog en zorgen bovendien voor een huiselijke atmosfeer.

Fabriek 61 beschikt over een aparte toilet- en afwasruimte. De hoge blokdeuren zorgen voor een minimalistische look.

2. Vergaderruimte

Vergaderen in Fabriek 61?

Vanuit de inkomhal kom je terecht in de vergaderruimte met erker en zicht op de voortuin van de woning. Deze ruimte met kelderluik in smeedwerk geeft uit op de lounge.

De opstelling van de vergaderzaal is flexibel en biedt verschillende mogelijkheden. Indien gewenst kunnen hier onder meer tafels, stoelen, een projectiescherm of whiteboard voorzien worden.

3. Lounge

Kom tot rust in de lounge.

Kom volledig tot rust in deze gezellig ingerichte ruimte met hoge plafonds en een comfortabel salon.

Eyecatcher in de lounge is een collage in bakelieten pralinevormen. De eigenaars vonden deze mallen van de voormalige pralinefabriek in de grond tijdens de tuinwerken.

Deze sfeervolle ruimte is tevens geschikt als werklounge of aparte zithoek tijdens je event.

2. cosy diner room

Gezellig open keuken met eetplaats.

Het hart van Fabriek 61 is de gezellige open keuken met eetplaats en koffiezone met de geweldige, Italiaanse espressomachine. Dries en Liesbeth serveren in Fabriek 61 heerlijke koffie met bonen van Cross Roast. Cross Roast is een Antwerpse ambachtelijke koffiebranderij die bekendstaat om hun unieke koffiebonen in verschillende aroma’s en brandingen.

Deze donker geschilderde ruimte in ruwe kalkverf met ronde eettafel en opvallende luster biedt ruimte om te dineren in een stijlvol kader.

3. de veranda

Talloze mogelijkheden.

Zin in een feest waar zakenpartners, vrienden of familie aan één lange tafel kunnen genieten van een brunch, lunch of vijf-gangen menu? Een koffietafel in een stijlvol kader? Of een lezing met projectie op de muur? De veranda biedt talloze mogelijkheden. Bovendien kan deze ruimte verduisterd worden voor projecties tijdens seminaries en lezingen.

Deze grote ruimte met hoge industriële plafond, open keuken en grote ramen is een pareltje. In de veranda zijn verschillende opstellingen mogelijk. Graag bespreken we samen de verschillende opties.

Bij Fabriek 61 word je omringd door een groene tuin ideaal voor een receptie, gezellige lunch of om heerlijk te tafelen in grote groep.

De sfeervolle zonneterrassen en gezellig verlichte hoekjes creëren een oase van rust. Het pand dompelt je onder in een bad van genoeglijkheid. Bij goed weer wordt het terras aangekleed met zithoek, 2 grote zwarte parasols en statafels gemaakt uit smeedwerk en steigerhout.

Graag nodigen we je uit om bij ons langs te komen, zodat we je alle ruimtes kunnen laten zien en je zelf de bijzondere eigenheid van Fabriek 61 kunt ervaren.

Fabriek 61 huren voor uw
volgende evenement?

Contacteer ons